Magento 2 Frontend Development II - 01 May 2019

Out of stock
SKU
t96
€429.00

De Magento 2 Theming training deel I haakt in op XML en PHTML. Dit deel II gaat verder met RequireJS en KnockoutJS, twee wezenlijk andere theming onderdelen ten opzichte van M1. Met deze JavaScript technologieen is het mogelijk geworden zaken als de checkout, prijsmodellen, winkelwagens aan te passen zonder core hacks en rare trucs. Deze training geeft frontend developers een uitstekende kickstart met M2 JavaScript.

Next level JavaScript programmeren

De Magento 2 thema laag draait voor een veel groter deel rond JavaScript dan Magento 2 dat deed: jQuery scripts en afhankelijkheden worden gelazyload via RequireJS, die beantwoorden aan de AMD standaard zodat HTML DOM en JavaScript modules van elkaar zijn losgeweekt. KnockoutJS geeft hier een extra AngularJS-achtige draai aan, waarbij UIComponents de hele lijn van XML layout, HTML templates, PHTML templates, AJAX calls, KnockoutJS en RequireJS samen laten smelten in herbruikbare onderdelen. Deze Magento 2 theming training legt uit hoe je zelfstandig de JS technieken kan aanpassen, en is daarmee een essentieel onderdeel van de leercurve van een frontend developer.

Geen focus op jQuery

Deze training legt geen focus op jQuery. In de features van Magento 2 is herhaaldelijk aangehaald dat ProtoType/Scriptaculous is vervangen met jQuery, maar dat is eigenlijk een onbelangrijk wapenfeit. jQuery kennis is weliswaar nodig, maar de frontend architectuur wordt juist bepaald door de samenhang van RequireJS en KnockoutJS, waarbij specifieke Magento tags bepalen wat waar wordt ingeladen. Deze JavaScript training hamert juist op het onder controle brengen van KnockoutJS en RequireJS.

En alles tezamen: UiComponenten

Worden vervolgens KnockoutJS en RequireJS gecombineerd met bestaande technieken als XML layout, Block classes (met een $data configuratie) en PHTML templates, dan is hiermee de basis geboren voor UiComponenten: Een half server-side-gerenderde, half client-side-gerenderde bundeling van functionaliteit, waarop bijvoorbeeld de Magento 2 checkout sterk gebaseerd is. We leggen dan ook tijdens de training uit hoe je de checkout kan aanpassen, bedoeld als een handige praktische exercitie om UiComponenten beter te begrijpen. Heb je de checkout onder controle, dan heb je alles onder controle.

Samen met "Knockout" Jisse

De docent Jisse Reitsma helpt je goed op weg om JavaScript onder controle te krijgen. De bijnaam "Knockout" verdiende Jisse tijdens een unconference waarmee enkel is gefeest en geslapen. Maar met Jisse draait het om veel meer dan alleen gezelligheid: Hij is niet alleen de lead developer en oprichter van Yireo, maar is ook begin 2017 benoemd tot Magento Master "Mover" en heeft in die rol regelmatig overleg met Magento architecten als James Zetlan en Anton Krill, precies over dit onderwerp van Magento 2 JavaScript. Jisse reist inmiddels veel om dwars door heel Europe trainingen te geven.

Een kijkje in de richting van PWA

De training geeft ook wat meer inzicht over de toekomstige veranderingen in Magento 2: Magento heeft de feature PWA op de roadmap geplaatst - Progressive Web Apps - waarmee een webapplicatie als Magento kan worden voorzien van native app functies zoals copy-to-dashboard en offline functiontaliteit. Het implementeren van PWA in de frontend betekent dat er flink wat gaat veranderen in de komende 4 jaar. Dat is vrij natuurlijk in een frontend wereld waarin iedere week weer een nieuw JavaScript framework verschijnt. Tijdens de training haken we hier op in, inclusief een bespreking van headless Magento setups.

More Information
Starting date May 1, 2019
Ending Date May 1, 2019